A kép egy fontos első találkozás érzését kívánja szimbolizálni

Első találkozásom a coachinggal

Eltévedve

A kép a szövegben leírt érzést kívánja visszaadni
Kép forrása: Pixabay

Néhány évvel ezelőtt Életem legsűrűbb, legsötétebb szakaszának a mélyén jártam. Élt a Lelkemben egy kép arról, hogy ki vagyok én, hogyan szeretnék élni és mit tudok adni a világnak. Rengeteg időt, energiát, és amíg volt, addig pénzt is lapátoltam bele abba, hogy elérjem a céljaimat, és meg tudjam valósítani a vágyott Életet. Mégis, sok éven át olyan volt, mintha lyukas vödörbe merném a vizet. Valahányszor elindultam a vágyaim felé, és teljes odaadással tettem a céljaimért, a végeredmény újabb bukás lett. Minden tervem kipukkadt, mint a lufi. Pedig nem egóból szőtt, a külvilág értékrendjéből származó célokat hajkurásztam. Túl voltam már egy mély önismereti fázison (tudom, ennek sosincs vége, de az önmagunkra ébredésnek vannak szakaszai), és valódi, szívből jövő adni és segíteni akaró szándék vezérelt (MÁR megmentő mechanizmus és mártír komplexus nélkül 🙂 ). Mégsem sikerült semmi. Körbe-körbe jártam, és mégsem találtam a kivezető utat Életem zsákutcájából.

Ajándékba kapott coaching

A kép a masnival és a szívecskékkel az Élettől kapott ajándékot szimbolizálja.
Kép forrása: Pixabay

Ekkor már nemhogy semmiféle lehetőségem nem volt olyan segítséget kérni, amiért fizetni kell, de egyedülálló szülőként komoly, mindennapos megélhetési gondjaim voltak. Aztán egy kedves ismerősöm váratlanul megajándékozott egy coaching üléssel, én pedig hálás szívvel életem a lehetőséggel.

Alig egy óra alatt gyökeresen megváltozott a világképem. A coach olyan szinten összhangban volt velem, hogy végül egy mély folyamat során kiderült, nem a Lelkem valódi vágya szerinti célt akarom elérni. Az, amit én végcélnak tűztem ki, csupán része az útnak, nem pedig a végállomása. A szembesítés hatására egy világ omlott össze bennem. Ám ennek a világnak össze KELLETT omlania, hogy egy sokkal magasabb szintű kép bontakozhasson ki! Hosszú, hónapokig tartó belső útkeresésre indított ez az egyetlen alkalom, hihetetlen mélységekbe ástam a Lelkemben, mire végül megmutatta az Élet, milyen céllal érkeztem a világba.

Lassú újjáépítés

Kép forrása: Pixabay

Az első coaching élményem sorsfordító volt számomra, ám ahhoz, hogy valóban eredményt hozzon, szükség volt arra, hogy maximálisan átadjam magam a folyamatnak, elengedjem a régi énemet, és energiát fektessek abba, hogy az új énem meg tudjon születni. Közel fél évre volt szükség ahhoz, hogy ez megtörténhessen. Ezt a folyamatot leginkább az építkezés szimbolizálja számomra. Lebontani a régit, megtervezni az újat, és megépíteni a tervet. Ezen a ponton még csak a terv megszületésénél jártam, és most, évek múltán is “csak” ott tart a folyamat, hogy erős és mély alapokat sikerült létrehozom a születendő, magasba mutató épület számára.

Küldetés

Remélem, történetemmel sikerült átadni, mire képes a coaching, és hogyan vált a KÜLDETÉSEM részéve. Nem, nem a coaching, és nem is a mediáció a végállomás, de mindkettő gyönyörű szakasza az utamnak, és olyan képességek elsajátításában segít, amelyekkel képes leszek szolgálni Életem végső célját. 🙂

(Kattints a linkre, hogy megtudd, mi is a küldetésem a coachinggal kapcsolatban!)